Priprava pice
Priprava testa:
v moko naredimo jamico. Vanjo stresemo sol in premešamo, da sol ne pride v stik s pripravljenim kvascem, saj to zavira vzhajanje testa. Dodamo pripravljen kvasec in vodo ter vse skupaj zmešamo v testo.
Ko se testo začne oblikovati, ga stresemo na pomokano površino in dobro pregnetemo. Testo gnetemo od 5 do 10 minut, dokler ne postane gladko in voljno. Zgneteno testo postavimo nazaj v pomokano posodo. Testo pomokamo ter pokrijemo s krpo. Pustimo, da vzhaja na toplem mestu 1 uro.
Vzhajano testo vzamemo iz posode ter ga postavimo na pomokano površino. Testo razdelimo na dva enaka dela. Oblikujemo ga v obliko kroga.
Oblikovano testo postavimo na topel pekač.
Testo razporedimo po pekaču in pričnemo s pripravo pizze.
Na oblikovano testo najprej dodamo paradižnik. Nato šunko ali katerokoli drugo salamo. Prekrijemo s sirom. Dodamo še origano, olive ter rob pizze prelijemo z oljčnim oljem.
Zelo pomembno pri tem testu je, da pripravljeno pizzo pred peko pustimo počivati oz. vzhajamo vsaj 15 do 20 minut. Če pizze ne boste vzhajali, bo testo trše.
Pečico predgrejemo na maksimalno možno temperaturo. Pizzo pečemo z uporabo grelcev in ne z ventilatorskim grelcem.
Ko se je pečica ogrela in pizza vzhajala, pizzo postavimo v pečico in pečemo približno 15 minut oz. dokler ni lepo zapečena.
Pečeno pizzo lahko okrasimo z rukolo ali listi bazilike ter postrežemo.
Pa dober tek.
Več receptov lahko najdete na http://zenska.hudo.com/recepti/mesne-jedi/recept-pica-po-domace/, za dodatna vprašanja pa lahko pišete na skergetkatja1@gmail.com
Ni komentarjev:
Objavite komentar